Biserica Rakkestad
Biserica Rakkestad
Administratorul bisericii Rakkestad: Gunnar Gudim
Administratorul bisericii Rakkestad: Gunnar Gudim
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy
Bjørn Harald Andersen, Rakkestad Energy

Economisește 70,000kWh prin controlul puterii

Biserica medievală Rakkestad este climatizată cu noul sistem de control al iluminatului și încălzirii xComfort. A economisit 70,000 kilowați oră într-un an.

Toate aparatele electrice din biserica Rakkestad sunt controlate de sistemul xComfort, motiv pentru care administratorul bisericii, Gunnar Gudim nu poate fi decât fericit.

”Am renovat intreaga biserică prin înlocuirea izolației, cablajului electric și al unităților de încălzire, apoi am instalat un sistem care permite controlul tuturor echipamentelor electrice de pe mobil sau PC”, spune Gudim.
Simplu și sigur
El spune că tot staff-ul bisericii este foarte încântat cu noul sistem.

”Este foarte ușor de folosit și foarte sigur. Ne permite să controlăm încălzirea astfel încât să nu risipim electricitate când biserica este goală și asta reduce costurile. Acesta a fost unul din motivele pentru care am vrut acest sistem de control”, spune Gudim

După ce biserica Rakkestad a beneficiat de sistemul xComfort, puterea consumată s-a redus cu 70,000 kilowați oră în decurs de un an.

”Controlăm tot ce este electric cu un iPod sau de la distanță de pe Internet. Sunt disponibile multe posibilități de control și putem ajusta iluminarea și temperatură din diferite zone”, spune Gudim.
Biserica viitorului
Rakkestad Energy este responsabil pentru upgrade-ul echipamentelor electrice și instalarea sistemului xComfort în biserica Rakkestad.

”Este foarte frumos că biserica Rakkestad este bucuroasă de munca pe care am depus-o. Am primit laude de la toți. Cred că în 20 de ani, toate bisericile vor avea o formă de sistem de control instalată, și, probabil, mulți vor alege xComfort”, spune Bjørn Harald Andersen, electrician la Rakkestad Energy.

El a spus că a fost important că sistemul este intuitiv și eficace de folosit pentru biserică.

”A fost prima dată când am instalat acest sistem de control al puterii intr-o biserică, dar nu va fi și ultima dată. Am făcut ofertă de preț pentru altă biserică din zonă deja”, spune Andersen.

Caută un instalator

xComfort are instalatori profesioniști în Europa.
Caută un instalator  ►

Pachete xComfort

xComfort oferă o gamă de pachete care să îți satisfacă cerințele.
 Vezi pachetele ►