FAQ

Care este costul xComfort?  ▼

xComofrt este ideal pentru construcții noi cât și pentru modernizări. Instalarea xComfort presupune costuri adiționale minime față de sistemele tradiționale cu funcții similare. Deasemenea există posibilitatea adăugării de noi funcții ușor și intr-un mod eficient din punct de vedere al costului.

xComfort poate fi folosit pentru a controla orice, de la o simplă lampă la corpuri de iluminat complicate, climatizare și soluții de siguranță. Și în timp ce investiția cerută crește odată cu imbogățirea soluției, există soluții complete pentru orice buget.

Electricianul din zonă îți poate oferi un preț pentru o soluție care este potrivită pentru locuința ta. Te rugăm să contactezi cel mai apropiat instalator

Sistemul va contribui la scăderea costurilor de încălzire. Intr-o casă cu încălzire electrică , poți economisi 20-40 % (în funcție de situație) din facutra de energie.

xComfort este ușor de configurat ăn comparație cu sisteme similare, lucru care contribuie la flexibilitate neîntreruptă și preț permisiv.

Am nevoie de un iPhone sau un telefon Android pentru a controla sistemul xComfort?  ▼

Nu ai nevoie de un iPhone, iPad sau telefon Android. Poți controla iluminarea și încălzirea din web browser sau butoane, telecomenzi sau termostate de cameră.

Este xComfort mai profitabil decât o investiție în pompe de căldură?   ▼

Va fi destul de des mai profitabil cu un sistem inteligent de control cum este xComfort dar obții cele mai mari economii pentru amândouă. În multe cazuri, xComfort asigură o amortizare mai rapidă decât o opmpă de căldură, dar asta depinde de dimensiune, locație, izolație și sursa de energie din locuință

Pot să instalez xComfort singur?  ▼

Toate instalările electrice trebuiesc făcute de personal autorizat. Un instalator certificat poate fi găsit aici

De unde pot cumpăra xComfort?  ▼

Contactează instalatorul din zona ta. Aici vei găsi o listă de instalatori care pot instala xComfort

Pot să combin xComfort cu un sistem deja instalat sau trebuie înlocuit totul?  ▼

Nu e nevoie să înlocui tot. xComfort este flexibil și poate fi folosit în paralel cu ce ai deja, de exemplu, întrerupătoarele existente.
Extensii și schimbări pot fi făcute gradual.

Pot folosi vechile întrerupătoare sau trebuie să le schimb pe toate cu butoane xComfort?  ▼

Poți converti întrerupătoarele existente la xComfort prin înlocuirea cablajului intern. Noile butoane pot fi asigurate de instalator cu rame de la alți producători, de exemplu, Elko, Gira, Jung, etc...

Pot comanda de la distanță casa cu xComfort?   ▼

Pentru a putea controla de la distanță locuința, trebuie să ai acces la internet.

Am nevoie de lățime de bandă mare pentru a controla de la distanță sistemul xComfort?  ▼

Nu sunt cerinte minime de viteză, deci poți folosi si o conexiune mobilă.

Vreau să controlez încălzirea cu xComfort. Trebuie să înlocuiesc radiatoarele sau termostatele pentru încălzirea în podea? ▼

Nu este nevoie să înlocuiești termostatele radiatoarelor; un modul xComfort le poate controla pe acestea. Pentru încălzirea în podea, termostatul și senzorii din podea trebuiesc înlocuiți cu unități xComfort.

Poate xComfort să controleze toate sursele de căldură?   ▼

Poți controla panouri electrice, pompe de căldură, radiatoare și sistemul de încălzire centralizat.

Câtă energie pot să economisesc prin controlul căldurii cu xComfort?   ▼

Depinde în funcție de dimensiunea locuinței, locație, izolație și sursele de energie existente. Dar într-o casă cu sistem de încălzire electric, te poți aștepta la economii de până la 20-40%, în funcție de situație.

Pot programa sistemul?   ▼

Electricianul configurează și atribuie funcțiile care controlează iluminatul, încălzirea, securitatea, etc.
Ajustări, cum ar fi temperatura sau nivelul de iluminare, poate fi făcut cu ușurință de tine.

Pot mai multe butoane să controleze același corp de iluminat?  ▼

Este posibil să existe mai multe puncte de operare de ex. la ambele capete ale unei scări sau hol. Până la 15 locuri diferite de operare pot exista pentru același corp de iluminat în paralel. Dispozitivele cu care se operează pot fi, butoane, room controllere, senzori de mișcare, etc.

Se poate folosi un singur buton pentru a stinge toate luminile din casă? ▼

Un buton general lângă ușa de la intrare sau un buton de setare de noapte pe noptieră poate să te asigure că toate luminile sunt stinse cu o singură apăsare de buton. Mai multe funcții pot fi acționate cu un singur buton, de exemplu, trecerea climatizării pe economie sau oprirea expresorului de cafea, fierului de călcat, TV sau sistemul de sonorizare.