Proiectul rezidențial, inovativ, DGM din Freiburg-Waltershofen este proiectat pentru persoane cu mobilitate limitată datorată vârstei sau a dizabilităților.
Proiectul rezidențial, inovativ, DGM din Freiburg-Waltershofen este proiectat pentru persoane cu mobilitate limitată 
Operarea cu joystick este disponibilă – de exemplu pentru coborârea dulapurilor de bucătărie
Operarea cu joystick este disponibilă – de exemplu pentru coborârea dulapurilor de bucătărie
Un utilizator în scaun cu rotile poate controla toate funcțiile din clădire folosind o tabletă
Un utilizator în scaun cu rotile poate controla toate funcțiile din clădire folosind o tabletă
Butoanele wireless xComfort de la Eaton, pot fi montate rapid oriunde cu o șurubelniță sau benzi adezive, fără necesitatea unei doze, a pereților sparți sau a cablajelor.
Butoanele wireless xComfort de la Eaton, pot fi montate rapid oriunde cu o șurubelniță sau benzi adezive

Mai multă flexibilitate și confort pentru oameni cu mobilitate limitată

Specialistul în automatizări în clădiri HomeBrace a dezvoltat un concept rezidențial unic, în cooperare cu Eaton și Invacare

Automatizarea convenabilă a casei poate fi folositoare în special pentru oamenii cu mobilitate limitată datorată vârstei sau dizabilităților. Adesea se trece cu vederea că grupurile de utilizatori pot beneficia foarte mult de pe urma unei rețele de echipamente medicale folosind o tabletă sau un smartphone. Posibilitatea de a coborâ dulapurile montate pe pereți în bucătărie, la o înălțime accesibilă sau ajustarea temperaturii în cameră și a iluminatului oriunde în casă îți va oferi o senzație de libertate mai mare. xComfort sistemul wireless garantat de la Eaton ajută la asigurarea acestui serviciu
Fundal
Gesellschaft für Muskelkranke (DGM), o asociație Germana pentru oameni cu boli musculare, este cea mai veche și mai mare organizație de intr-ajutorare din Germania pentru personae cu boli neuromusculare. Asociația asigură support și asistență pentru mai mult de 7,500 de membrii. În cooperare cu specialistul in automatizări în locuințe HomeBrace (fondat în Urbach, Germania) și Invacare, un lider în distribuția de echipamente medicale pentru mobilitate cu sediul în Isny (Germany), DGM a executat un proiect residential innovator în Freiburg-Waltershofen.

DGM a proiectat și construit două apartamente cu living, bucătărie și baie cu corpuri de mobilier potrivite pentru utilizatori de scaune cu rotile și pentru cei cu dizabilități. Ei au nevoi speciale, pentru oameni cu boli neuromusculare. Idea care stă la bază a fost crearea unui spațiu rezidențial în care persoanele cu dizabilități fizice și membrii familiilor lor să poată folosi echipamentele in condiții practice, nu doar să le privească. Apartamentele sunt foarte populare și servesc ca sursă de inspirație pentru proiectarea de spații rezidențiale care să indeplinească cerințe specifice

HomeBrace se specializează în soluții care permit traiul inteligent în spațiu residential sau locuri deingrijire. Prin asigurarea de control interactiv al iluminării, încălzirii, umbririi, multimedia și acces, automatizările innovative în clădiri asigură beneficii precum creșterea confortului, costuri reduse, eficiență energetică mare și Securitate sporită. Totuși, oferă ceva special pentru oamenii cu mobilitate limitată: mai multă libertate și independent. HomeBrace este pasinat de aceste lucruri, deaceea sunt activi de ceva timp în dezvoltarea de soluții specific pentru aceea care trăiesc cu dizabilități.
Provocare – Sarcini noi pentru un system garantat
Elementul cheie al sistemului HomeBrace este controlerul, care manageriază senzorii și actuatoarele pentru funcțiile din clădire. Controlerul Easy MyBrace al companiei este proiectat să suporte automatizări de bază în clădiri, în timp ce versiunea clasică suporta adițional integrarea de echipamente multimedia digitale. Aplicația MyBrace asigură o interfață convenabilă, iar sistemul wireless xComfort de la Eaton joacă un rol central în concept. Cuprinde numeroși senzori și actuatoare pentru comutare sau controlul tuturor funcțiilor din clădire, inclusiv iluminat, sulouri și jaluzele, încălzire, ventilație, ferestre și uși, dar și echipamente.

Toate dispozitivele xComfort din sistem comunică wireless, ceea ce face instalarea butoanelor, actuatoarelor sau a vanelor de încălzire, foarte rapidă și ușoară chiar și în clădiri deja construite, fără renovări structurale. Butoanele pot fi montate pe orice suprafață folosind șuruburi sau benzi adezive. Cablarea dintre actuatoare și butoane nu este necesară pentru că întregul sistem comunică wireless. După instalarea senzorilor și a actuatoarelor în clădire, HomeBrace realizează toate funcțiile în controler, configurează parametrii dispozitivelor, și conecteaza dispozitivele la rețeaua locală și la internet. Asta dă posibilitatea utilizatorilor să acceseze toate serviciile clădirii dintr-un loc central, indiferent unde se află. HomeBrace deja a instalat acest sistem de automatizare în mai mult de 5,000 de gospodării în regiunea vorbitoare de limbă Germană din Europa și Scandinavia.

Provocarea in proiectul rezidențial DGM a fost să adapteze aceste soluții la obiective specifice de a da posibilitatea persoanelor cu dizabilități să folosească și să controleze funcții și corpuri de mobilier din mediul caznic, cât de extins posibil.
Soluție – Concept de operare flexibil pentru o aplicație intuitivă
Ca parte a proiectului, HomeBrace a dezvoltat o aplicație specială pentru smartphone sau tabletă care este adaptată la circumstanțele proiectului rezidențial DGM. Utilizatorii pot opera această aplicație în diferite moduri în funcție de abilitățile fizice: cu mâna folosind un touchscreen sau un joystick, cu capul în caz de disfuncție severă a mâinilor, sau chiar și cu mișcarea ochilor. Toate aceste moduri pot fi operate deasemenea confortabil de pe un scaun cu rotile.

Scenarii care reapat zilnic pot fi programate ca și configurații. De exemplu, modul de Noapte scade intensitatea luminoasă la o anumită oră din zi și oprește cuptorul și restul prizelor nefolosite, în timp ce funcția de baie setează temperatura în cameră și iluminarea la un anumit nivel și umple cada cu apă la o temperatură specificată. Soluția îți permite deasemenea efectuarea de acțiuni care sunt de-a dreptul inimaginabile pentru utilizatorii în scaun cu rotile, fără asistență externă, cum ar fi coborârea dulapurilor de perete din bucătărie sau o șină de haine din sifonier la o înălțime accesibilă, la o singură apăsare de buton sau folosind telefonul. Multe scenarii diferite sunt posibile, și HomeBrace poate adapta sistemul pentru a îndeplini nevoi individuale.

Toate aceste funcții sunt posibile deoarece componentele xComfort nu sunt limitate la a primi și executa comenzi, deasemenea pot trimite feedback cu statusul, către controler. Sistemul wireless este proiectat deasemenea pentru evitarea necesității routerelor chiar și pe suprafețe extinse, din moment ce toate actuatoarele se comportă ca niște relee de retransmitere a semnalului wireless. HomeBrace a folosit deja xComfort în aplicații cu suprafețe de peste 2000 m2, cu rezultate bune.
Rezultat – Domeniu de aplicații nelimitat
”Noi lucrăm cu Eaton de mai mulți ani deja. Acest proiect asigură noi dovezi că noi alegem cele mai bune tehnologii”, a comentat Thomas Rosner, Director Managerial la HomeBrace. ”Acum nu văd altă alternativă la xComfort pe piață. Produsul este încă inovativ. Nu este nimic mai flexibil decât un sistem wireless, și din experiența mea xComfort are cea mai sigură tehnologie pentru magistrala de comunicație wireless. Nu există limite asupra domeniului de plicații Acum ne-am atașat la portofoliu și soluții pentru aceia cu dizabilități și sisteme de asistență pentru bătrâni. Sunt curios ce o să urmeze. Din punctul nostru de vedere, automatizarea clădirilor încă mai are destul potențial.”

Here you can see a video how it works in reality.

Caută un instalator

xComfort are instalatori profesioniști în Europa.
Caută un instalator  ►

Pachete xComfort

xComfort oferă o gamă de pachete care să îți satisfacă cerințele.
 Vezi pachetele ►