Tehnologia pentru bunăstare aduce îmbunătățiri ale calității vieții și securității individuale
Calitate vieții crescută și securitate individuală
Senzori de mișcare sau de pat pot ajuta persoanele în cauză să își găsească drumul spre baie noaptea
Ajutor în găsirea drumului înapoi în pat noaptea.
xComfort poate fi integrat cu alte sisteme de securitate
xComfort poate fi integrat cu alte sisteme de securitate

Locuință sigură pentru vârstnici. Unde ai vrea să te afli?

Tehnologia pentru bunăstare constă în soluții care permit vârstnicilor sau persoanelor cu disfunctionalități să trăiască acasă mai mult. Asigură o calitate de viață incredibilă pentru cei care locuiesc singuri și economisește resurse sociale.

Tehnologia wireless face ușor de implementat funcții de control, operarea și monitorizarea propriei case. xComfort a fost dezvoltat ca un sistem pentru ”casa inteligentă”, în principal pentru controlul luminii, al încălzirii și funcții de securitate.
Gândește singur
Pentru ca o soluție de succes să funcționeze, trebuie să înțeleagă ce face utilizatorul și ce vrea. În xComfort, evenimentele pot fi definite ca scenarii, fiecare declanțând alte acțiuni din sistem. Un exemplu de scenariu poate fi: o persoană cu demență se ridică din pat la ora 2 dimineața și nu se întoarce in maxim 30 de minute. xComfort poate declanșa un mesaj înregistrat care spune că este miezul nopții și că ar fi o idee bună să te întorci în pat. Alt scenariu ar putea fi: persoana în cauză iese pe ușa de la intrare, în acest caz este trimis un mesaj rudelor sau îngrijitorului.

Un alt exemplu de funcționare al xComfort în conformitate cu un scenariu este atunci când sunt utilizați senzori de mișcare pentru pornirea luminii când o persoană este acasă dar aceeași senzori sunt folosiți pentru securitate când nu e nimeni acasă. Sau un scenariu de incendiu, în care xComfort nu doar semnalizează acustic dar pornește luminile din casă și deconectează circuitele de putere care ar putea genera sau intreține focul.
Iluminare
Iluminarea poate fi folosită manual ca într-o casă convenșională. Este posibil deasemenea să setezi funcționare automată cum ar fi pornirea luminii după senzori de mișcare, sau limitarea timpului după care lumina să se oprească. Această funcție de timp este inclusă standard în iluminarea cu echipamente xComfort, este doar o problemă de alegere când vrei să folosești fiecare funcție.

O funcție de control general este deasemenea încorporată în sistem. Este ușor să adaugi un buton – de ex. lângă pat sau lângă ușa de la intrare – care va opri lumina și circuitele care pot genera incendii (cum ar fi expresoarele de cafea, firul de călcat, TV, etc.)

Altă adaptare practică este un ”senzor de pat” care pornește lumina în baie și pe drum spre baie când este întuneric și persoana se ridică din pat.

Caută un instalator

xComfort are instalatori profesioniști în Europa.
Caută un instalator  ►

Pachete xComfort

xComfort oferă o gamă de pachete care să îți satisfacă cerințele.
 Vezi pachetele ►